Рецепти

Зробив чорні бургери. Смачніша ніж у Тіматі)))

Поштовхом до приготування таких бургерів послужили побачені мною в магазині чорні булочки.
У перший раз побачив їх у продажу, схоже модний тренд на чорні продукти харчування торкнувся навіть наш місцевий хлібозавод.

Продаються булочки в упаковці по дві штуки, ціна 28 рублів, виробляють їх на місцевому “Хлібозаводі №1”. У ролі барвника звичайний рослинний вугілля, абсолютно нешкідлива харчова добавка.

Ну я і вирішив приготувати настільки незвичайний на вигляд фаст-фуд , а то коли ще Тіматі відкриє свій ресторан у нас в Йошкар Оле, вірогідність цього украй незначна, а чорних бургерів спробувати хочеться)))).

До речі, гамбургери та інший фаст-фуд я люблю і ставлюся до його споживання абсолютно спокійно, вважаю, що якщо знати міру, то ніякої шкоди не буде.

Продукти взяв звичайні, що використовуються для класичних бургерів.

Булочки 4 шт
Фарш яловичий 500 грам
Помідор великий-1 шт
Огірок маринований 2 шт
Салат листовий 1 пучок
Цибуля ріпчаста 1 – 2 шт
Сир в пластинках 4 аркуша
Соус для бургерів
Сіль
Перець чорний мелений
Олія рослинна для смаження

Для початку я підготував булочки.

Розрізав їх уздовж і підсушив до хрускоту зрізані боку на гарячій сковороді без масла.

Настала черга котлет.
Фарш у мене було прокручено давно, лежали чекав своєї години в морозилці. Я його просто розморозив, додав дрібно нарізану цибулю, чорний перець, сіль і все ретельно перемішала.
З отриманого фаршу зліпив 4 котлети діаметром трохи більше ніж булочки. У процесі смаження вони зменшаться в розмірах.

Котлети обсмажив на сковороді по 5 хвилин з кожної сторони.

Пора збирати бургери.

Нижню частину булочки змастив соусом.

Далі, листя салату.

Зверху гарячу котлету.

На гарячу котлету скибочку сиру.

Помідор.

Кільця цибулі.

Мариновані огірочки.

Завершив змащеній соусом верхньою частиною булочки.

Все, бургер готовий!

Думаю вийшло не гірше ніж в “Black Star Burger” )))
Вийшло дуже смачно і дуже ситно, ледве зміг осилити один. Ніякого Вау-ефекту звичайно ні, просто хороший, смачний бургер, смак якого практично всім знайомий.

До речі, Буздякский соус для бургерів який я використовував, не дуже мені сподобався, надто кислий. Наступного разу приготую сам або купівлю іншої марки.

Що сказати про булочки? Ніякого особливого ефекту вони не дають, крім хіба що візуального, за смаком вони як звичайні.